Fotografen

Laatste update: 12/06/2023

Het is een open deur: de beste manier om geïnspireerd te raken, is het kijken naar het werk van andere fotografen. Op deze pagina vind je de fotografen die mij inspireren. En er zijn ook veel fotografen die hun belevenissen uitgebreid uit de boeken doen op bijvoorbeeld YouTube. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

James Popsys

Het bijzondere aan de landschapsfoto’s van James is dat er nagenoeg altijd iets in beeld is dat door mensen is gemaakt. Een hek, een weg of een kasteel bijvoorbeeld.
Specialiteit: landschappen, Locatie: Engeland
Youtube: James Popsys – YouTube
Website: James Popsys

Thomas Heaton

Thomas is een geweldige landschapsfotograaf. Op zijn Youtube kanaal praat hij heel open over de momenten waarop hij inspiratie mist en wat hij dan doet, zijn reizen en zijn apparatuur.
Specialiteit: landschappen, Locatie: Engeland
Youtube: Thomas Heaton – YouTube
Website: Thomas Heaton Photography – Landscape, Travel & Outdoor Photography

Jeremy Neipp

Ik kwam Jeremy voor het eerst tegen op Youtube omdat ik zocht naar andere natuurfotografen die een Panasonic G9 gebruiken. Jeremy is een hele goede fotograaf die de nodige camouflage niet schuwt. Zijn Youtube channel is heel leerzaam.
Specialiteit: vogels, Locatie: Verenigde Staten
Youtube: Jeremy Neipp – YouTube
Website: Bird Burger (officialbirdburger.com)

Brooke Bartleson

Brooke ‘ken’ ik vooral van Instagram. Ze is gefascineerd door grote zoogdieren, zoals beren. Brooke gebruikt ook M4/3 camera’s, maar van Olympus. Het mooie van haar Instagram vind ik, dat ook haar oude (slechtere) foto’s nog online staan. Je kan de ontwikkeling in haar fotografie helemaal volgen.
Specialiteit: wildlife, Locatie: Verenigde Staten
Instagram: Brooke Bartleson (@brookelittlebear) • Instagram photos and videos
Website: Little Bear Wildlife – Brooke Bartleson

Nu aan het kijken:

Thomas Heaton

Nu aan het lezen:

Macrofotografie

De kunst van close-ups

Edwin Giesbers