Microfotografie: Duur speelgoed

Onlangs kreeg ik op Instagram reclame voorgeschoteld van een nieuwe microscoop van Echo. De reclame zag er heel gelikt uit, en de microscoop is dan ook een echte alleskunner: opzicht, doorzicht, fluorescent. Noem maar op. En aan de voorkant zit een prachtig scherm gemonteerd waar je de 12MP foto’s kan bekijken.

De Echo Revolve

Ik hou er wel van, op regenachtige dagen door een microscoop kijken naar alles wat ik maar kan vinden. Ik heb een oude schoolmicroscoop en nieuwere Novex stereoscoop. Met beide microscopen kan ik foto’s maken door middel van een smartphone adapter van Bresser.

Basilicum met paprikapoeder op 300x vergroting.

Fantastische, professionele foto’s? Nee, zeker niet. Het is ontzettend lastig om de camera van de mobiele telefoon precies uit te lijnen met de microscoop. De foto’s zijn op zijn best ‘aardig’. Maar zoals gezegd, ik vind het leuk tijd verdrijf en soms zie je verbazend mooie patronen in alledaagse dingen zoals kruiden en specerijen.

Uiteraard heb ik even gekeken op de website van Echo. Hoewel ik al wel wist dat dit voor hobbydoeleinden het budget ver te boven zou gaan. En inderdaad, ik ren nog niet naar de winkel: de basisversie start op $32.000. Voor 150 keer minder (rond de 200 euro) heb je onderstaande Bresser. Een smartphonehouder wordt zelfs al standaard meegeleverd.

Bresser stereo microscoop, verkrijgbaar bij Kamera-Express.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *